Bemutatkozunk

„Nőjj, növekedj olyan nagyra,
Mint kertben a szép olajfa,
Mint a szegfű, szépülj szépen,
Szállj, mint sólyom száll az égen,
Fuss, mint a víz fut medrében,
Ugrálj, mint a nyúl a réten.
Lábad hasztalan ne járjon,
Aki meglát, megcsodáljon!”
(ford. Nagy László)

Üdvözlöm a Budai Tornász Műhely honlapján! Engedje meg, hogy bevezessem az ovis- és iskolástornánk világába!

Az ovisoknak szóló Kispipi Gyermektorna 2010. októberében indult el olyan megfontolásból, hogy legyen Budapest I. kerületében egy hely, ahol a 3-6 éves örökmozgók kiélhetik mozgásvágyukat és szívesen ismerkednek meg különböző tornaeszközökkel, mindenféle teljesítménykényszer nélkül. Ezt követően, 2011 őszén beindult a Játékos Szertorna iskolásoknak, amely mint utánpótlás műhely kezdte el a működését.

Büszkén mondhatom el, hogy az elindulásunk óta több mint 100 óvodás és kisiskolás korú gyermeket sikerült a tornatermünkbe csábítani. Mindig is figyelünk arra, hogy a gyermek jól érezze magát és az életkorának megfelelő mozgásképzést kapjon.

A mozgás csoda és hatalom. Szeretném, hogy ebben a hatalmas csodában mindenki részesülhessen. Remélem, hogy sok kisgyermek látogat el a jövőben is a tornáinkra és rengeteg élménnyel gazdagodik.

Találkozzunk valamelyik óvodás- vagy kisiskolástornán! Feltétlenül hozza a gyermekét is!

Csirkés Zsolt

Hadd mutatkozzam be! Csirkés Zsoltnak hívnak és jelenleg a Testnevelési Egyetemen (TF) dolgozok a Torna, RG, Tánc és Aerobic Tanszéken. Emellett 2013. szeptembertől végzem a doktori (PhD) tanulmányaimat. Kutatásom témája a rugalmas felületű tornaeszközök egyensúlyfejlesztő szerepe a biológiai rizikófaktorral született óvodásoknál.

Visszatekintve a múltba, már elég korán megfogalmazódott bennem a tanítás gondolata. Édesanyám hosszú ideig tanítónőként dolgozott, lehet, hogy innen eredeztethető az egész. Vagy lehet, hogy főiskolás éveim alatt szerettem meg az alsósokat és az ovisokat, mivel sokszor kellett kijárnunk óvodákba és iskolákba óralátogatásra? Nem tudom biztosan. A főiskolán a békéscsabai Körös Főiskolát értem, ahol 1999-ben végeztem általános iskolai tanítói szakon és testnevelés-angol műveltségi területen. Itt nem álltam meg, mert 2004-ben a TF-en további diplomát szereztem testnevelő tanár-egészségtantanár szakon, majd sikerült testnevelőként elhelyezkedni a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnáziumban. Életem meghatározó 6 évét tölthettem azon a helyen, ahol ma a Budai tornász Műhely található. Most már tudom, nincsenek véletlenek! 2013-ban sikerült még egy diplomát bezsebelnem: torna szakedző lettem.

Rövid szakmai önéletrajzom (a teljesség igénye nélkül)

Munkahely
2010. március 1-tőlSemmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar (TF)
Torna, RG, Tánc és Aerobik Tanszék, Budapest - Egyetemi tanársegéd
2004-2010Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium - Testnevelő tanár
Iskolák
2013. szeptember 1-tőlDoktori Iskola (TF)
2010-2013Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar (TF), Budapest - Torna szakedző (egyetemi oklevél)
2001-2004Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar (TF), Budapest - Torna szakedző (főiskolai oklevél)
1999-2004Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar (TF), Budapest - Testnevelő tanár - egészségtantanár
1995-1999Körös Főiskola, Békéscsaba - Általános iskolai tanító (angol - testnevelés műveltségi terület)
1989-1993Rózsa Ferenc Gimnázium - Békéscsaba (Speciális Angol Tagozat)

Csongor Nóra

Nóri néni vagyok, a Testnevelési Egyetem negyedéves testnevelő tanár–gyógytestnevelő szakos hallgatója. Laura nénivel a 3-4 éves kismanókat tornáztatjuk meg minden kedden és csütörtökön. A mozgás és a tánc 4 éves korom óta az életem része. Mivel én is óvodás koromban kezdtem el sportolni, ezáltal tudom, hogy mennyire fontos, hogy a gyerekek szeressék azt, amit csinálnak. Itt a Kispipi Gyermektornán mindent megteszünk azért, hogy jól érezzék magukat az óráinkon, játékosan tanuljanak és fedezzék fel a világot. Számomra az, hogy gyerekekkel foglalkozhatok, kikapcsolódás. Öröm látni, hogy óráról órára fejlődnek.

Halász Laura

Laura néni vagyok, a Testnevelési Egyetem harmadéves Humánkineziológia szakos hallgatója. Nóri nénivel a 3-4 éves kismanóknak mutatjuk meg a szertorna alapjait játékos formában. Mindig szívesen foglalkoztam kisgyermekekkel, a kistestvéreim mellett erre volt bőven alkalmam. Fontosnak tartom, hogy a gyerekek időben hozzászokjanak a rendszeres mozgáshoz. A Kispipi Gyermektorna segítségével a gyerekek könnyen megszeretik a tornát, és nekünk is sok örömet okoznak, hisz nyomon követhetjük folyamatos fejlődésüket.

Hornyák Barbara

Hornyák Barbara vagyok. 10 évet sportakrobatikáztam. Jelenleg a TF-en tanulok, mint testnevelő-edző. A Budai Tornász Műhelyben iskolás lányokkal foglalkozok. Nagy örömmel veszek részt a műhely munkájában, és bízom benne, hogy nagyon sok ügyes lányt fogok kinevelni.

Kovács Bianka

Kovács Bianka vagyok, a Testnevelési Egyetem harmadéves hallgatója. Általános iskola alsó tagozatában ismerkedtem meg a szertornával. A sportág iránti szeretet az évek során sem csökkent, s végül a továbbtanulásnál is központi tényezővé vált. Sok mindent köszönhetek a sportágnak és az edzőimnek, s remélem, hogy ezek az élmények kiegészülve a felsőoktatás során tanultakkal, lehetővé teszik, hogy magam is szakszerűen továbbadhassam a torna alapjait, mozgásélményét.

Molnár Klára

Molnár Klára, a TE testnevelő, gyógytestnevelő-egészségfejlesztő tanár szakos hallgatója vagyok. Egészen kis koromban, már 8 évesen megtapasztalhattam a szertorna szépségét, később a gimnázium adott lehetőséget versenyeken való szereplésre. Jelenleg az egyetem keretein belül edzek, amely lehetőséget ad iskolás lányok foglalkoztatására is. Feladatomnak érzem, hogy a gyerekek fejlődjenek a szertorna kihívásaiban, s ezzel együtt részük legyen a mozgás örömében.

Varga Dorottya

Varga Dorottya vagyok. Jelenleg a Testnevelési Egyetemen tanulok mesterszakon testnevelő tanár - gyógytestnevelő képzésben. Nagyon szeretem a tornasportot, mert sokoldalúan fejleszt, segíti a koordinációt és javítja a kondíciót. Általános iskolás korom óta szertornázom és többször vettem részt tornaversenyeken. Szeretek kicsikkel és nagyobb gyerekekkel foglalkozni, átadni nekik a kapott tudást. Az egyetemi tanulmányaim után testnevelő tanárként szeretnék elhelyezkedni.
budaitornasz.hu | Csirkés Zsolt