Bemutatkozunk

„Nőjj, növekedj olyan nagyra,
Mint kertben a szép olajfa,
Mint a szegfű, szépülj szépen,
Szállj, mint sólyom száll az égen,
Fuss, mint a víz fut medrében,
Ugrálj, mint a nyúl a réten.
Lábad hasztalan ne járjon,
Aki meglát, megcsodáljon!”
(ford. Nagy László)

Üdvözlöm a Budai Tornász Műhely honlapján! Engedje meg, hogy bevezessem az ovis- és iskolástornánk világába!

Az ovisoknak szóló Kispipi Gyermektorna 2010. októberében indult el olyan megfontolásból, hogy legyen Budapest I. kerületében egy hely, ahol a 3-6 éves örökmozgók kiélhetik mozgásvágyukat és szívesen ismerkednek meg különböző tornaeszközökkel, mindenféle teljesítménykényszer nélkül. Ezt követően, 2011 őszén beindult a Játékos Szertorna iskolásoknak, amely mint utánpótlás műhely kezdte el a működését.

Büszkén mondhatom el, hogy az elindulásunk óta több mint 100 óvodás és kisiskolás korú gyermeket sikerült a tornatermünkbe csábítani. Mindig is figyelünk arra, hogy a gyermek jól érezze magát és az életkorának megfelelő mozgásképzést kapjon.

A mozgás csoda és hatalom. Szeretném, hogy ebben a hatalmas csodában mindenki részesülhessen. Remélem, hogy sok kisgyermek látogat el a jövőben is a tornáinkra és rengeteg élménnyel gazdagodik.

Találkozzunk valamelyik óvodás- vagy kisiskolástornán! Feltétlenül hozza a gyermekét is!

Dr. Csirkés Zsolt

Jelenleg a Testnevelési Egyetem (TF) Torna, RG, Tánc és Aerobik Tanszékén tanítok. Tanítói, tanári és edzői egyetemi végzettséggel rendelkezem. 2010. októberben indítottam el a Kispipi Gyermektornát azzal a céllal, hogy az I. kerületben is legyen olyan hely, ahová az apró izgő-mozgó ovisok szívesen járnak tornázni. Egy évvel később indult be a játékos szertorna kisiskolások részére. Azóta is lelkesen koordinálom a Budai Tornász Műhely munkáját. Ez nem nehéz, mivel ragyogó oktatókkal vagyok körülvéve. Az ovisokat színes, rugalmas eszközökkel fejlesztjük és megismertetjük őket a szertorna csodás világával is. Az ovis tornáink tartalmát a Porkolábné Dr. Balogh Katalin és munkatársai (2009) által szerkesztett 'Komplex prevenciós óvodai program' alapján állítjuk össze. Az iskolások számára versenyeket is szervezünk, hogy a tanult mozgásokat be tudják mutatni, és legyen egy kis kihívás az életükben. Úgy gondolom, hogy cél nélkül nem tudnánk hosszú távon eredményt elérni. 2020. júniusban fejeztem be PhD doktori tanulmányaimat. Biológiai rizikófaktorral született óvodások egyensúlyát fejlesztettem az Ayres-terápia segítségével. A terápiás jelleg érződik az ovis tornafoglalkozásokon. Szabadidőmben szeretek via ferrátázni (sziklát mászni) és állószörfözni.

Gróf Domonkos

Gróf Domonkos vagyok, a Testnevelési Egyetemen harmad éves hallgatója. A gimnáziumi évek alatt ismerkedtem meg a tornával. Szeretnék minél több tudást felhalmozni és ezt átadni a fiatalabb generációnak. Nagyon szeretek gyerekekkel foglalkozni, és szeretném megismertetni velük a sport, a mozgás okozta öröm érzését.

Mátray Dorottya

Mátray Dorottya (Dorka néni) vagyok, és a Testnevelési Egyetemen, testnevelő-gyógytestnevelő-egészségfejlesztő tanár szakon végeztem. A sport 5 éves korom óta fontos szerepet tölt be az életemben. Itt a Kispipi Gyermektornán a 3-4 éveseknek tartom a foglalkozásokat minden kedden. Fontosnak tartom, hogy a gyermekek örömmel vegyenek részt a tornán és játékos formában tudjuk őket tanítani újabb és újabb feladatokra. Jó érzéssel tölt el, mikor a gyerekek beszaladnak a tornára és jól érzik magukat. Szeretek gyerekekkel foglalkozni, és öröm látni a folyamatos fejlődésüket.

Németh Nóra

Németh Nóra (Nóri) vagyok, a Testnevelési Egyetem osztatlan testnevelő – gyógytestnevelő – egészségfejlesztő szakán tanulok.
Több mint 10 évig versenyszerűen űztem a fit-kid sportágat, Európa-bajnokságokon is részt vettem. Szertornázni az egyetemen kezdtem el, s e mellett még az akrobatikus tornát is kipróbáltam. Jelenleg szertornában másodosztályban versenyzek.
Célom, hogy minél több gyerekkel megszerettessem ezt a csodálatos sportágat.

Pakot Anna

Pakot Anna vagyok, a Testnevelési Egyetem ötödéves hallgatója, testnevelő, gyógytestnevelő, egészségfejlesztő tanár szakon. Tizenkét éve versenyszerűen szertornázom, mellette válogatott szinten lovastornázom. Célom, hogy megszerettessem a gyerekekkel a torna és a versenyzés örömét, ahogy ezt az én edzőim is tették.

Szujó Dorka

Szujó Dorka vagyok a Testnevelési Egyetem tanári szakos másodéves hallgatója. A torna szeretete ovis korom óta velem van, hiszen 12 évig szertornáztam, majd egyetemi kereteken belül ezt folytattam. Szeretném azt a tudást átadni a gyerekeknek, amit én tanultam az évek során, és ezzel megszerettetni a torna világát velük. Célom az órákon, hogy vidám környezetben játékos, és kreatív feladatok által tudjanak fejlődni a kistornászok.

Vadász Levente

Vadász Leventének hívnak, jelenleg a Testnevelési Egyetem másodéves tanári szakos hallgatója vagyok. Gyerekkorom óta aktívan sportolok. Általános és középiskolában szertornáztam, atletizáltam, illetve kézilabdáztam. Szabadidőmben még jelenleg is kézilabdázom harmadosztályban. A Budai Tornász Műhelyben az 5-6 évesek óráin segédkezek.
budaitornasz.hu | Csirkés Zsolt