Bemutatkozunk

„Nőjj, növekedj olyan nagyra,
Mint kertben a szép olajfa,
Mint a szegfű, szépülj szépen,
Szállj, mint sólyom száll az égen,
Fuss, mint a víz fut medrében,
Ugrálj, mint a nyúl a réten.
Lábad hasztalan ne járjon,
Aki meglát, megcsodáljon!”
(ford. Nagy László)

Üdvözlöm a Budai Tornász Műhely honlapján! Engedje meg, hogy bevezessem az ovis- és iskolástornánk világába!

Az ovisoknak szóló Kispipi Gyermektorna 2010. októberében indult el olyan megfontolásból, hogy legyen Budapest I. kerületében egy hely, ahol a 3-6 éves örökmozgók kiélhetik mozgásvágyukat és szívesen ismerkednek meg különböző tornaeszközökkel, mindenféle teljesítménykényszer nélkül. Ezt követően, 2011 őszén beindult a Játékos Szertorna iskolásoknak, amely mint utánpótlás műhely kezdte el a működését.

Büszkén mondhatom el, hogy az elindulásunk óta több mint 100 óvodás és kisiskolás korú gyermeket sikerült a tornatermünkbe csábítani. Mindig is figyelünk arra, hogy a gyermek jól érezze magát és az életkorának megfelelő mozgásképzést kapjon.

A mozgás csoda és hatalom. Szeretném, hogy ebben a hatalmas csodában mindenki részesülhessen. Remélem, hogy sok kisgyermek látogat el a jövőben is a tornáinkra és rengeteg élménnyel gazdagodik.

Találkozzunk valamelyik óvodás- vagy kisiskolástornán! Feltétlenül hozza a gyermekét is!

Dr. Csirkés Zsolt

Jelenleg a Magyar Honvédség Altiszti Akadémián, a Katonai Testnevelés és Közelharc Módszertani Részlegén dolgozom testnevelő tisztként. Továbbá, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (TF) Torna, RG, Tánc és Aerobik Tanszékén tanítok adjunktusként. Tanítói, tanári és edzői egyetemi végzettséggel rendelkezem. 2010. októberben indítottam el a Kispipi Gyermektornát azzal a céllal, hogy az I. kerületben is legyen olyan hely, ahová az apró izgő-mozgó ovisok szívesen járnak tornázni. Egy évvel később indult be a Játékos Szertorna kisiskolások részére. Azóta is lelkesen irányítom a Budai Tornász Műhely (BTM) munkáját. Ez nem nehéz, mivel ragyogó oktatókkal vagyok körülvéve. Az ovisokat színes, rugalmas eszközökkel fejlesztjük és megismertetjük őket a szertorna csodás világával is. Az ovis tornáink tartalmát a Porkolábné Dr. Balogh Katalin és munkatársai (2009) által szerkesztett 'Komplex prevenciós óvodai program' alapján állítjuk össze. Az iskolások számára sokoldalú tornafoglalkozásokat tartunk tornaszerek (felemáskorlát, gyűrű, talaj, gumiasztal stb.) felhasználásával. Rendszeres időközönként mérjük a motoros képességeiket, mivel kíváncsiak vagyunk a folyamatos fejlődésükre. 2020. júniusban fejeztem be PhD doktori tanulmányaimat. Biológiai rizikófaktorral született óvodások egyensúlyát fejlesztettem az Ayres-terápia segítségével. A terápiás jelleg érződik az ovis és iskolás tornafoglalkozásokon. Szabadidőmben szeretek via ferrátázni (vasalt utakon sziklákat hódítani), hegyet mászni és állószörfözni (SUP).

Gróf Domonkos

Gróf Domonkos vagyok, a Testnevelési Egyetem negyedéves hallgatója. A gimnáziumi évek alatt ismerkedtem meg a tornával. Azóta részt vettem a KSI-nek és a TFSE-nek az edzésein is. Igyekeztem mindenhonnan elsajátítani azt a tudást, amivel több lehetek és fejleszteni tudom a saját elképzeléseimet. A BTM-nél találtam meg azt a helyet, ahol a szertorna a gyerekekért van és az ő érdeküket helyezi előtérbe. 3 éve segédkezem az edzéseken. Kisiskolás korom óta versenyszerűen kungfuzok és szeretném a kungfu adta szemléletet és hozzáállást beépíteni a tornába, hogy a gyerekek még sikeresebbek legyenek. Nagyon szeretek gyerekekkel foglalkozni, és szeretném megismertetni velük a sport, a mozgás okozta öröm érzését.

Halmi Petra

Halmi Petra vagyok, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem másodéves, tanári szakos hallgatója. Kiskorom óta sportolok, kipróbáltam magam több sportágban is (aerobik, mazsorett, karate), illetve, amit a mai napig aktívan űzök, a labdarúgásban. A sportágamtól elvonatkoztatva nyitott vagyok bármely sport iránt, és ezt a fajta érdeklődést, valamint a mozgás iránti szeretetet szeretném átadni a gyerekeknek. Jelenleg a Budai Tornász Műhely 5-6 éves kistornászainál vagyok oktató.

Kiss Balázs Lénárd

Kiss Balázs Lénárd vagyok, a Testnevelési Egyetem negyedéves tanári szakos hallgatója. A szertornával 13 éves koromban ismerkedtem meg, amikor kollégiumba kerültem. Az edzések hangulata és a fejlődés, az eredmények elérése biztonságérzetet adott, ezáltal sokat segített nekem a kezdeti nehézségek leküzdésében és azután is. Edzői tapasztalatra az egyetemi évek során tettem szert a TFSE-nél és immár 1 éve vagyok a BTM lelkes tagja. A célom, hogy a gyerekek vidám hangulatú edzésekre járhassanak, ahol lehetőséget kapnak kibontakozni, fejlődni és vagány dolgokat tanulni. Szeretek gyerekekkel foglalkozni, és szeretném megismertetni velük a sport, a mozgás okozta öröm érzését.

Mátray Dorottya

Mátray Dorottya (Dorka néni) vagyok, és a Testnevelési Egyetemen, testnevelő- gyógytestnevelő-egészségfejlesztő tanári szakon végeztem. Testnevelőként dolgozom a XIV. kerületben. A sport 5 éves korom óta fontos szerepet tölt be az életemben. Itt a Kispipi Gyermektornán a 3-4 éveseknek tartom a foglalkozásokat minden kedden. Fontosnak tartom, hogy a gyermekek örömmel vegyenek részt a tornán és játékos formában tudjuk őket tanítani újabb és újabb feladatokra. Jó érzéssel tölt el, mikor a gyerekek örömmel szaladnak be hozzám a tornaterembe és jól érzik magukat. Szeretek gyerekekkel foglalkozni, és öröm látni a folyamatos fejlődésüket.

Szujó Dorka

Szujó Dorka vagyok a Testnevelési Egyetem tanári szakos harmadéves hallgatója. A torna szeretete ovis korom óta velem van, hiszen 12 évig szertornáztam, majd egyetemi kereteken belül ezt folytattam. Szeretném azt a tudást átadni a gyerekeknek, amit én tanultam az évek során, és ezzel megszerettetni a torna világát velük. Célom az órákon, hogy vidám környezetben játékos, és kreatív feladatok által tudjanak fejlődni a kistornászok.

Téglásy-Pakot Anna

Téglásy-Pakot Anna vagyok, a Testnevelési Egyetem végzős hallgatója, testnevelő, gyógytestnevelő, egészségfejlesztő tanár szakon. A Budai Tornász Műhely felsős lány csoportjának tartom a szertorna foglalkozásokat. A sport gyerekkorom óta hatalmas szerepet tölt be az életemben, általános iskolától az egyetemig szertornáztam és lovastornáztam. Szabadidőmben szeretek kirándulni, futni és lovagolni. Célom, hogy megszerettessem a gyerekekkel a torna és a versenyzés örömét, ahogy ezt az én edzőim is tették.

Vadász Levente

Vadász Leventének hívnak, a Testnevelési Egyetem végzős tanári szakos hallgatója vagyok. Gyerekkorom óta aktívan sportolok, általános és középiskolában szertornáztam, atletizáltam, illetve kézilabdáztam. Jelenleg a Kőbányai Széchenyi István Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola testnevelő tanára vagyok, továbbá a Budapesti KSA kézilabda csapatánál is dolgozom edzőként. A Budai Tornász Műhelynél a 3-4 éveseknek tartok foglalkozásokat Mátray Dorottyával közösen. Nagyon fontosnak tartom a játékos, illetve a sokszínű, minden képességre kiterjedő feladatok alkalmazását a tornák keretein belül.
budaitornasz.hu | Csirkés Zsolt